turkmenistanda-at-bayrami-etkinlikleri-basladi

Türkmenistan'da At Bayramı Etkinlikleri Başladı

Etkinlikler, Devlet Başkanı Berdimuhammedov’un Uluslararası Ahal Teke Atçılık Birliği’nin 7. Toplantısını açması ile başladı.

27 Nisan 2017 15:02

Türkmenistan’da 1992 yılından beri her yıl Nisan ayının son haftasında kutlanan  At Bayramı  etkinlikleri, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un  Uluslararası Ahal Teke Atçılık Birliği’nin 7. Toplantısını açması ile başladı.

Toplantıya çeşitli ülkelerden uzmanlar, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları ve Türkmen  Atları Devlet Birliği yetkilileri katıldı.  Ahal Teke atlarının, Türkmen halkının ulusal hazinesi ve gururu olduğunu belirten Berdimuhammedov, atçılığın geliştirilmesi konusunda  önemli proje ve yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Etkinliklerin diğer adresi de Türkmenistan Ticaret ve Sanayi İdaresi konferans ve sergi salonlarıydı. Burada da  “9. Türkmen Atları ve Dünya At Yetiştiriciliği Sanatı” konulu uluslararası konferans başladı ve sergi açıldı. Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık  Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ile atçılık konusunda makine ve aksesuar üreten Türk firmaları da etkinliğin katılımcıları arasında yer aldı..

İdari yapısı içinde  At Bakanlığı  bulunan tek ülke olma özelliği taşıyan Türkmenistan’ın,  en önemli ulusal günlerinden biri At Bayramı…  Bayram günü olan 30 Nisan’da, resmi kutlama törenleri ve gösterilerin yanında;  atlı maraton koşusu ve çeşitli yarışmalarda dereceye  girenlere ödülleri verilecek, Ahal vilayetinin Akbuğday ilçesinde inşa edilen “Uluslararası At Karantina Merkezi”  hizmete açılacak.

  

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, At Bayramı, At Bakanlığı, Berdimuhammedov, Ahal Teke,

Diğer Haberler