bulgaristan-guney-akim-39-dan-vazgecmiyor

Bulgaristan Güney Akım'dan Vazgeçmiyor

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Stoynev, ülkesinin Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı projesinden vazgeçmediğini duyurdu.

09 Haziran 2014 14:25

Bulgaristan, Güney Akım'dan vazgeçmiyor.

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Stoynev, ülkesinin Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı projesinden vazgeçmediğini duyurdu.

Sırbistan ise Bulgaristan'ın kesin kararını bekleyeceklerini açıkladı.

Bulgaristan'ın, Avrupa Komisyonu'nun uyarısı doğrultusunda Güney Akım Doğalgaz Projesi'ni askıya aldığının duyurulmasının ardından bir açıklama da Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev'den geldi.
Stoynev, projeyle ilgili sorulması gereken sorunun "Hayata geçirilecek mi?" değil, "Tam nasıl geçirileceği" olduğunu belirtti.
Stoynev, Güney Akım hattının güzergahı üzerindeki Macaristan, Avusturya, Hırvatistan, Slovenya, ve İtalya'nın enerji bakanlarıyla projenin hayata geçirilmesi konusunda uzlaşı içinde olduklarını belirtti.

Enerji bakanı, yarın(10 Haziran Salı) Lüksemburg'ta gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Ulaşım, İletişim ve Enerji Konseyi toplantısında bunu bir daha dile getireceklerini ifade etti.

“Güney Akım” projesinde yer alan ülkelerden Sırbistan ise Güney Akım doğalgaz boru hattı çalışmalarının akıbeti konusunda Bulgaristan'ı takip edeceklerini açıkladı.
Sırbistan Enerji Bakanı Zorana Mihailovich, Bulgaristan'da bir gecikme yaşanırken kendi kısımlarını tamamlamalarının mümkün olmadığını açıkladı.

Sırbistan, daha önce projenin kendi topraklarından geçecek kısmının inşaatını ertelemeyi düşünmediğini duyurmuştu.

“Güney Akım” gaz boru hattı üzerinden Rus doğalgazının Avrupa'ya sevkiyatının 2015 yılı sonunda yapılması planlanıyordu.




Anahtar Kelimeler: Bulgaristan, Güney Akım Projesi, Sırbistan,

Diğer Haberler