gazze-39-de-son-bilanco

Gazze'de Son Bilanço

7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarda 201'i çocuk, 99'u kadın, 52'si yaşlı 828 kişinin öldüğünü, 5 bin 260 kişinin yaralandığını belirtildi.

25 Temmuz 2014 17:01

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra yaptığı açıklamada,7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarda 201'i çocuk, 99'u kadın, 52'si yaşlı 828 kişinin öldüğünü, 5 bin 260 kişinin yaralandığını belirtti.

Kudra ayrıca İsrailli keskin nişancının Eş-Şucaiyye'de 5 yaşındaki Velid el-Harazin adlı çocuğu başından vurarak öldürdüğünü söyledi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 33 askerin öldüğünü, çoğu panik nedeniyle 463 kişinin yaralandığını belirtmiş ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu. 

Hastane, okul ve camiler de vuruldu
Öte yandan  Avrupa-Akdeniz Gözlemevi Müdürü Rami Abdu da İsrail'in Gazze'ye dün düzenlediği saldırılarda 49 evin yıkıldığını, 477'sinin hasar gördüğünü ifade etti.

"İsrail'in dünkü saldırılarında 900 füze kullandığını" söyleyen Abdu, saldırılar nedeniyle 3 cami, 2 okul ve Muhammed ed-Durra Hastanesinin zarar gördüğünü kaydetti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 
Hamas Sözcüsü Berdevil'in evine füze saldırısı 
Bu arada, İsrail'in, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil'in evinin de aralarında bulunduğu Gazze Şeridi'ndeki farklı yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, günün ilk saatlerinde Gazze'ye düzenlediği bombardımanda, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil'in Han Yunus'un doğusunda bulunan Karara beldesindeki evi ile çok sayıda bina ile tarım arazisini hedef aldı. 

İsrail güçlerinin 3 füze attığı Berdevil'in evinin kullanılamaz hale geldiği, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. 

İsrail ordusu 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 5'i siyasi büro üyesi olmak üzere 12 Hamas üst düzey yetkilisinin daha evini hedef aldı.

Gazze'den atılan 4 roketten ikisi etkisiz hale getirildi
İsrail ordusunun resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada, bugün Gazze'den İsrail'e 4 roket atıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Atılan roketlerden ikisi Demir Kubbe savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi, diğer ikisi de boş araziye düştü" denildi.

Gazze'den bugün atılan bir füzenin ülkenin güneyindeki Askelon kentinde boş bir eve düştüğü ve söz konusu evde hasar meydana geldiği kaydedilmişti.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 

İsrail saldırılarında şu ana kadar 815 Filistinli hayatını kaybetti, 5 bin 260 Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusu da Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerinin öldüğünü, çoğu panik nedeniyle 463 kişinin yaralandığını açıklamış ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu.

İsrail ordusu: 33 asker öldü 
İsrail ordusu, Gazze'de 1 astsubayın öldürüldüğünü duyurdu.
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Astsubay Başçavuş Yair Ashkenazy'nin (36) öldürüldüğü belirtilerek, Koruyucu Hat adı altında Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden İsrail askerlerinin sayısının 33'e yükseldiği ifade edildi.

Anahtar Kelimeler: gazze, bilanço,

Diğer Haberler