ihh-39-dan-arnavutluk-39-taki-selzedelere-yardim

İHH'dan Arnavutluk'taki Selzedelere Yardım

Aranavutluk'ta yaşanan sel felaketinin ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı 300 aileye yardım gerçekleştirdi.

07 Şubat 2015 12:53

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Arnavutluk'taki sel felaketinden etkilenen 300 aileye gıda paketi ve battaniye yardımı yapıldı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, yağışlar nedeniyle Fier, Pogradec, Vlorave Korça şehirlerinde evler, iş yerleri ve tarlalar sular altında kaldı.

Felaketin meydana geldiği gün harekete geçen İHH, Arnavutluk'taki partneri ALSAR Vakfı ve Arnavutluk kriz masasıyla gerçekleştirdiği ortak çalışmayla selin vurduğu Fier şehrinde selzedelere gıda paketi ve battaniye dağıttı.

Yardımlar kapsamında 300 aileye, içinde 2 kilogram pirinç, 2 kilogram sıvı yağ, 2 kilogram şeker, 4 kilogram un, 1 paket sabun, 2 kutu salça ve 3 paket makarna bulunan insani yardım paketi ve ayrıca 550 battaniye dağıtıldı.

Bu arada, Pogradec şehrinin Vedove Köyünde MonikaAbrashı adlı kadının sele kapılarak hayatını kaybettiği, ayrıca bölgede en az 4 bin hayvanın telef olduğu aktarıldı.

Anahtar Kelimeler: İHH, arnavutluk, sel,

Diğer Haberler