kirgizistan-39-dan-trt-avaz-39-a-tesekkur

Kırgızistan'dan TRT AVAZ'a Teşekkür

Kırgızistan'dan TRT AVAZ'a, Birinci Dünya Göçebe Oyunlarına desteği nedeniyle teşekkür geldi.

19 Aralık 2014 17:22

Kırgızistan'dan TRT AVAZ'a, Birinci Dünya Göçebe Oyunları'na desteği nedeniyle teşekkür geldi.  

Kırgızistan Başbakanı Coomart Otorbayev, TRT AVAZ'a "teşekkür belgesi" sundu.

Eylül ayında Kırgızistan’ın Isık Göl bölgesinde düzenlenen Birinci Dünya Göçebe Oyunları’na katkı sağlayanlar, “takdir” ve “teşekkür” belgeleri ile ödüllendirildi.
Organizasyona destek verenlere belgelerini, Başbakan Coomart Otorbayev ile Kültür Enformasyon ve Turizm Bakanı Altınbek Maksutov verdi.

Kırgızistan Başbakanı Otorbayev, Maldıbayev Opera ve Bale Tiyatrosunda düzenlenen törende, çeşitli sıkıntı ve zorluklara rağmen 2014 yılını iyi bir şekilde geride bıraktıklarına işaret etti. 

Otorbayev, “2014’te birçok önemli olay yaşadık fakat Birinci Dünya Göçebe Oyunları, yaşadığımız bu olaylar içinde özel bir yere sahip. Ülkemiz tarihinde, dünyanın birçok ülkesinin dikkatini çeken böylesine uluslararası bir etkinliği ilk defa gerçekleştirdik” ifadesini kullandı.

Başbakan Otorbayev, Dünya Göçebe Oyunları'nın ikincisini de Kırgızistan’da düzenlemeyi istediklerini belirtti.

Otorbayev, "Bu salonda oturan yöneticiler, medya çalışanları, kültür ve sanat insanları, sporcular, hepiniz çok iyi bir çalışma yaparak kısa bir zamanda bu oyunları düzenledik. Daha haziran ayında, organizasyonun zamanında yapılıp yapılamayacağını düşünürken, sizlerin gayretleri yüzümüzü kara çıkarmadı. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

TRT AVAZ, Birinci Dünya Göçebe Oyunlarını canlı yayınla dünyaya aktarması nedeniyle “teşekkür belgesi”ne layık görülen yayın kuruluşları arasında yer aldı. 

TRT AVAZ’ın teşekkür belgesini, TRT Kırgızistan muhabiri Nurettin Aksu'ya  Başbakan Coomart Otorbayev verdi. 

Başbakan Otorbayev, organizasyonu canlı yayınlayarak, hem oyunları hem de Kırgızistan’ı dünya kamuoyuna tanıtmasından dolayı TRT Avaz’a teşekkür etti.




Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, TRT AVAZ, Dünya Göçebe Oyunları, Teşekkür,

Diğer Haberler