kirim-39-da-medreseye-baskin

Kırım'da Medreseye Baskın

Kırım’ın Bulğanak (Kolçugino) köyünde bulunan medrese bugün sabaha karşı kendilerini silahlı ve “Berkut” (Ukrayna’da feshedilmiş özel yetkili polis gücü) üniformalı kişilerin baskınına uğradı.

24 Haziran 2014 14:40

Saat 06:30’da medresenin kapısını kırarak içeriye giren silahlılar, müdür yardımcısı Ayder Osmanov, eşi ve iki küçük çocuğunun yaşadığı binada 5 saat boyu arama yaptılar. Saat 11:30’a kadar bütün binayı arayan kimliği belirsiz kişiler şüpheli hiçbir şey bulamamalarına rağmen, medresede bulunan birkaç bilgisayara el koydular ve Ayder Osmanov’u da kendileri ile birlikte götürdüler.

Kırım Müftülüğünden yapılan açıklamada silahlı kişilerin kendilerini Rusya Federal Güvenlik Servisi elemanları olarak tanıttıkları bildirildi. Yaklaşık 30 kişilik grup medrese baskınını neden yaptıklarına ilişkin bir gerekçe sunmadı.

Baskın medreseyle sınırlı kalmadı. Bugün sabah saatlerinde sivil kıyafetli ve kamuflajlı 20 kişinin Bulğanak köyünde bir Kırım Tatarının evine baskın düzenlediği bildirildi. Kimliği belirsiz kişilerin 3 çocuk bulunan evin kapısını kırarak, uzun süre arama yaptığı kaydedildi.

Kırım’daki kaynaklar, son günlerde yarımadada yönetimin “aşırılıkçı” arayışı içerisinde olduğunu bildiriyor. Rusya yetkilileri ve Kırım yönetimi, Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Kırımoğlu’nu, Kırım Müftüsü Emirali Ablayev’i, Kırım Müslümanlarının en etkili dini ve milli kuruluşlarını aşırılıkçılıkla suçluyor.

Anahtar Kelimeler: kırım, medrese, baskın, Bulganak,

Diğer Haberler