kirim-39-da-tatarlara-yonelik-baskilar-suruyor

Kırım'da Tatarlara Yönelik Baskılar Sürüyor.

Tatar Halkının Haklarını Koruma Komitesi Koordinatörleri Abmecit Süleymanov, Eskender Bariyev ve Sinaver Kadırov, Ukrayna- Kırım arasındaki idari sınırdaki kontrol noktasında göz altına alındı.

24 Ocak 2015 10:58

Kırım’dan Ukrayna'ya geçmek isteyen, Kırım Tatar Halkının Haklarını Koruma Komitesi Koordinatörleri Abmecit Süleymanov, Eskender Bariyev ve Sinaver Kadırov Kırım ile  sınır kontrol noktasında durduruldu.
 
Ukrayna'nın Herson kentinden sağlık muayenesi için İstanbul’a gitmeyi planlayan söz konusu kişilerin  Rus sınır muhafızlarınca durdurulduğu ve sınırda 7 saat tutulduğu bildirildi. Daha sonra Eskender Bariyev ve Abmecit Suleymanov serbest bırakıldı.  Sinaver Kadırov ise  Ermenipazar şehri mahkemesine götürüldü. Mahkeme, Sinaver Kadırov’un Rusya Göç Mevzuatını ihlal ettiğini ileri sürerek hakkında 2 bin ruble para cezası ve sınır dışı etme kararı çıkardı. Mahkemede, Rus pasaportu almayı reddeden ve Ukrayna vatandaşı olan Kadırov’un  Rusya’da yabancıların en fazla aralıksız kalabildiği 90 günlük süreyi aştığı iddia edildi. Oysa Kadırov’un Aralık ayında Kırım’dan çıkış yaptığı, daha sonra tekrar yarımadaya girdiği bildiriliyor. Kadırov, mahkeme kararını temyiz edeceğini açıkladı. 
 
Sinaver Kadırov,  yönetiminin Kırım’dan sürgün ettiği dördüncü kişi oldu. Daha önce Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Türkiye Danışmanı, Kırım Haber Ajansı Genel Koordinatörü İsmet Yüksel’e 5 yıl süreyle Kırım’a giriş yasaklanmıştı.

 

Anahtar Kelimeler: kırım, tatar, baskı, Ahmecit Süleymanov,

Diğer Haberler