markale-pazari-katliami-39-nin-acisi-hala-taze

Markale Pazarı Katliamı'nın acısı hala taze

68 kişinin hayatını kaybettiği Markale Katliamının üzerinden 21 yıl geçti. Olayın tanıkları yaşadıklarını anlattı...

05 Şubat 2015 13:31

Bosna savaşı sürerken, başkent Saraybosna'daki Markale Pazarı'nda gerçekleştirilen ve 68 kişinin hayatını kaybettiği katliamın 21. yıl dönümünde, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve olayın tanıkları o günü anlattı.

Kuşatma altındaki Saraybosna'nın merkezindeki Markale Pazarı'na Sırp Cumhuriyeti Ordusu (VRS) tarafından düzenlenen havan topu saldırısı sonucu, 68 kişi hayatını kaybetmiş, 144 kişi ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

Katliamda erkek kardeşi Safer'i kaybeden Salem Musiç (82), kardeşinin Markale'de doğalgaz ve su şebekeleri için parça sattığını söyledi.

Arkadaşları ile bir araya gelip mevcut durumu değerlendirdikleri cumartesi günleri hariç her gün öğle saatlerinde kardeşinin yanına giderek sohbet ettiklerini anlatan Musiç, "Saldırı da cumartesi günü öğle saatlerinde meydana geldi. Eğer o gün de onun yanına uğrasaydım, ikimizde ölmüş olurduk" diye konuştu.

Musiç, o gün saatlerce Safer'in eve gelmesini beklediklerini ancak onun dönmediği belirterek, ilerleyen saatlerde hastaneye gittiklerini ve ağır yaralı olan Safer'i burada bulduklarını söyledi.

Aradan geçen 21 yıla rağmen o günü ve kardeşinin ölümünü unutamadığını ifade eden Musiç, o günün acısının dün gibi taze olduğunu kaydetti.



Diğer Haberler