moldova-39-dan-rus-televizyonuna-yasak

Moldova'dan Rus Televizyonuna Yasak

Moldova Televizyon ve Radyo Koordinasyon Konseyi Rusya’nın Rossiya 24 televizyonunun yayımının durdurulmasına karar verdi.

04 Temmuz 2014 15:29

Rossiya 24’ün Moldova’daki yayımı 1 Ocak 2015’de durdurulacak.  Televizyon ve Radyo Koordinasyon Konseyi Rossiya 24’ün yayımlarının Moldova’da yayımcılık ilkelerine uymaması nedeniyle böyle karar alındığını açıkladı.

Rusya’nın Moldova’da yayımlan diğer kanalları – NTV, Birinci Kanal, RTR ve REN TV ise para cezasına çarptırıldı. Koordinasyon Konseyinden yapılan açıklamada daha önce bu televizyonlara açık şekilde haber bültenlerinin içeriği ile ilgili uyarılarda bulunulduğu, ancak değişiklik gözlemlenmediği için para cezası kararı alındığı bildirildi.

Konsey Başkanı Marian Pokaznoy bundan sonra da yayım politikalarını değiştirmemeleri durumunda RTR ve REN TV’yi de Rossiya 24’ün kaderinin beklediğini söyledi.

Kişinev, Rusya televizyonlarının son dönemdeki yayımlarının, özellikle de Ukrayna ile ilgili propaganda faaliyetlerinin Moldova’nın güvenliği için tehdit oluşturduğunu düşünüyor.  Moldova milletvekilleri daha önce parlamentoya başvurarak ülkenin enformasyon güvenliğinin sağlanması için Rus televizyonlarının yayımlarının durdurulmasını talep etmişti.

Anahtar Kelimeler: moldova, rus, televizyon, yasak,

Diğer Haberler