ozbekistan-39-da-secim-tarihi-belli-oldu

Özbekistan'da Seçim Tarihi Belli Oldu

Devlet başkanlığı seçimi 29 Mart'ta gerçekleşecek.

26 Aralık 2014 13:03

Özbekistan'da seçim tarihi belli oldu

Özbekistan'da devlet başkanlığı seçim tarihi belirlendi. Seçim 29 Mart'ta gerçekleşecek.

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu, devlet başkanlığı seçiminin 29 Mart 2015'te yapılacağını bildirdi.

Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mirza-Ulugbek Abduselamov, bugün düzenlediği basın toplantısında, devlet başkanlığı seçiminin 29 Mart olarak belirlendiğini, seçim kampanyasının ise bugün itibariyle başladığını söyledi.

Abduselamov, seçimlere hazırlık çalışmalarının Merkez Seçim Komisyonu ve yeni oluşturulacak bölge seçim komisyonlarınca açık ve şeffaf bir biçimde ülke anayasası ve seçim yasalarına uygun şekilde yürütüleceğini belirtti. Abduselamov, ayrıca devlet başkanlığı seçimine ilişkin Basın Merkezi kurulmasına karar verildiğini dile getirdi.

Özbekistan'da 23 Aralık 2007'de yapılan son devlet başkanlığı seçimini parlamentonun çoğunluğunu elinde bulunduran Özbekistan Liberal Demokrat Partisi tarafından aday gösterilen İslam Kerimov kazanmıştı. Kerimov, oyların yüzde 88,1'ini elde etmişti. Diğer adaylardan Halk Demokrat Partisi adayı Asliddin Rüstemov yüzde 3,17, Sosyal Demokrat Adalet Partisi'nin kadın adayı Dilaram Taşmuhammedova yüzde 2,94 ve bağımsız aday Akmal Saidov yüzde 2,85 almıştı.

(AA)



Anahtar Kelimeler: Özbekistan, Seçim,

Diğer Haberler