tika-39-dan-irakli-turkmenlere-yardim-eli

TİKA'dan Iraklı Türkmenlere Yardım Eli

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak'ın kuzeyinde başta Türkmenler olmak üzere bölgede yardım bekleyen vatandaşlara temel ihtiyaçlar içeren malzeme desteğinde bulunulacak.

20 Haziran 2014 10:54

TİKA'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin kalkınma yardımı yaklaşımına hayat veren TİKA, insan odaklı çalışmalarında din, dil ve ırk ayırt etmeden mağdur ve mazlum durumda olan insanlara kayıtsız kalmayarak yardım elini uzatmaya devam ediyor" ifadesi kullanıldı.

Bu çerçevede TİKA'nın, Irak'ın kuzeyinde terör mağduru Türkmenler başta olmak üzere bölgede yardım bekleyen diğer insanları da kapsayacak şekilde temel gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya dönük yardım çalışmalarını başlattığı belirtildi.

Açıklamada, başta Musul olmak üzere, Duhok, Telafer, Selahaddin, Kerkük ve Diyala bölgelerinde özellikle Türkmenlere yönelik saldırılar sonunda pek çok insanın evlerini terk etmek durumunda kaldığı ifade edilerek, şunlar aktarıldı:

"Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nun lojistik desteğiyle temel gıda maddelerinin yanı sıra çadır, battaniyeden oluşan malzemelerin tedarik edilmesi ve bölgelere ulaştırılması çerçevesinde çalışmalar başlatıldı. Türkiye ve TİKA tarafından Türkmen halkının yaralarını sarmak ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü desteğe devam edilecek."

Anahtar Kelimeler: TİKA, Irak, Türkmenler, Yardım,

Diğer Haberler