iran-cumhurbaskani-ruhani-askabat-ta

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Aşkabat’ta

Berdimuhammedov: ülkelerimiz sadece karşılıklı çıkarları değil, tüm bölgenin refah hedeflerini  karşılayan verimli işbirliğini artırma arzusu göstermektedir.

28 Mart 2018 09:57

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Resmi Ziyaret İçin Aşkabat’ta…

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından Bağımsızlık Meydanı’nda resmi törenle karşılandı. İki ülkenin milli marşlarının dinlenmesi ve heyetlerin liderlere tanıtılmasının  ardından, görüşmeler için Ruhiyat Sarayı’na geçildi.

Ruhiyat Sarayı’nda iki lider önce basına fotoğraf verdi ve  baş başa görüştüler. Daha sonra heyetlerarası müzakereler yapıldı.

Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel işbirliği konularının ele alındığı bildirildi. Daha sonra Türkmenistan ve İran arasında ikili işbirliği konularını kapsayan anlaşmalar için imza töreni yapıldı.

İmza töreninin ardından iki lider açıklamalarda bulundu. Sadece karşılıklı çıkarları değil, tüm bölgenin refah hedeflerini de karşılayan verimli işbirliğini artırma arzusunda olduklarını belirten Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, “bunun en güzel örneği, bölgesel ve küresel transit taşımacılık alanındaki işbirliğimiz olan Kazakistan-Türkmenistan-İran uluslararası demiryolu ağı projesidir.” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de yaptığı açıklamada, devletlerarası diyaloğun ayrılmaz bir parçası olarak kültürel ve insani temasların önemine dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, İran,

Diğer Haberler