kirgizistanda-yogun-yagis-batken-ilinde-sele-neden-oldu

Kırgızistan'da yoğun yağış Batken ilinde sele neden oldu

Ülkenin Acil Durumlar Bakanlığı, yıl başından bu yana ülkenin farklı bölgelerinde sel ve su baskını gibi 115 doğal afet olayının yaşandığını açıkladı. 

06 Mayıs 2024 16:32

Kırgızistan'da devam eden yoğun yağış sele neden oluyor. Batken iline bağlı Sülüktü şehrinde şiddetli yağış sele yol açtı. Şehrin sokak ve caddelerini sel suları bastı. Sel ve su baskınları, geçen hafta olağanüstü durumun ilan edildiği Oş ve Calal Abad illerinde de hayatı olumsuz etkiliyor.

Diğer yandan Kırgızistan'da bu yıl oldukça yağışlı geçen ilkbahar mevsimindeki afet olayları istatistiklere de yansıyor. Geçen yılın tamamında doğa kaynaklı 109 afet olayı yaşanırken, bu yılın sadece 4 ayında sel ve su baskınları gibi 115 doğal afet olayı kaydedildi.

Geçen yılki doğal afetlerin zararı 40 milyon som iken, doğal afetlerin bu yılın ilk dört ayındaki zararı 70 milyon Som’a yaklaştı.

Acil Durumlar Bakanlığı, doğal afetlerin önüne geçmek için kendi araştırmalarına devam ediyor. Geçen yıl, sel, toprak kayması, çığ ve su baskını riski bulunan ülkedeki 2 bin 180 noktada araştırma yapan Bakanlık, bu yılın ilk 4 ayında doğal afetlere neden olabilecek 780 nokta hakkın bilgi topladı ve önlem aldı. 
 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, sel, su baskını,

Diğer Haberler