taskent-te-kirgizistan-in-yeni-buyukelcilik-binasi-acildi

Taşkent’te Kırgızistan’ın yeni büyükelçilik binası açıldı

Açılışa, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin yanı sıra Rusya, Tacikistan ve Türkmenistan'ın büyükelçileri de davet edildi.

03 Mayıs 2024 15:28

Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te Kırgızistan’ın yeni büyükelçilik binası açıldı. Açılışa, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ve Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov katıldı. 

Büyükelçilik binası açılışına, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin yanı sıra Rusya, Tacikistan, Belarus ve Türkmenistan’ın Taşkent büyükelçileri ve Özbekistan’daki Kırgız diasporası temsilcileri de davet edildi.

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ve Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov, önce elçilik bahçesine fidan dikti. Ardından yeni büyükelçiliğin açılış kurdelelesi kesildi, iki hükümet başkanı büyükelçilik defterini imzaladı.

Son olarak Akılbek Caparov ve Abdulla Aripov, Kırgızistan Dışişleri Bakanlığının kuruluşunun 80’inci, Kara Kırgız Otonom Bölgesinin kuruluşunun 100’üncü yılı vesilesiyle düzenlenen ve Kırgız-Özbek ilişkilerinin gelişim sürecini anlatan fotoğraf sergisini gezdi.

Anahtar Kelimeler: taşkent, kırgızistan, büykelçilik,

Diğer Haberler