1-biskek-film-festivali-17-21-kasim-tarihlerinde-duzenlenecek

1. Bişkek Film Festivali 17-21 Kasım tarihlerinde düzenlenecek

Kırgızistan Sinema Geliştirme Vakfı'ndan yapılan açıklamada, festival kapsamında Türk Sinema Haftası'nın düzenleneceği belirtildi. 

06 Kasım 2023 13:27

Kırgızistan Sinema Geliştirme Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, festival, doğumunun 95’inci yıl dönümü dolayısıyla ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’a armağan edilecek. 

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un inisiyatifiyle yapılan ve her yıl düzenlenmesi planlanan Bişkek Film Festivali kapsamında Türk Sinema Haftası da düzenlenecek.

Festivale Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı başta olmak üzere Türk kurumları da destek verecek. TRT Avaz ekranlarından canlı yayınlanacak festivalin onur konuğu ise, Türk sinemasının efsane ismi Türkan Şoray olacak. 

Diğer yandan Kırgızistan Sinema Geliştirme Vakfı, festivale katılan filmlerin yerli ve yabancı filmler olmak üzere iki farklı kategoride yarışacağını açıkladı. Buna göre, yerli film kategorisine 8, yabancı film kategorisinde ise, 10 yapıt yarışacak. 

Birinci Bişkek Film Festivalinde Aytmatov ve Sinema konulu forum da düzenlenecek. Ayrıca sinemaseverler, sektörün usta isimlerinin "master class" toplantılarına katılabilecek. 

 

Anahtar Kelimeler: 1.bişkek film festivali, kırgızistan, sinema,

Diğer Haberler