15-temmuz-darbe-girisimi-askabatta-anlatildi

15 Temmuz Darbe Girişimi Aşkabat'ta Anlatıldı

15 Temmuz darbe girişimi ve Türk milletinin demokrasi direnişi Aşkabat'ta anlatıldı.

14 Temmuz 2017 16:00

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği,  15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde,  uluslararası basın kuruluşlarının temsilcileri için bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Büyükelçi Mustafa Kapucu,  uluslararası basın temsilcilerine 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Türk milletinin şanlı direnişini anlattı.

Türk milletinin, gövdesini tanklara, uzun namlulu silahlardan çıkan mermilere ve uçaklardan atılan bombalara siper ederek canı pahasına demokrasisine sahip çıktığını anlatan Kapucu;  FETÖ/PDY mensuplarının hukuk kuralları içinde yargılamalarının devam ettiğini söyledi.

Türkmenistan hükümetinin, hain darbe girişimi ve FETÖ terör örgütü ile mücadele konusunda ilk günden itibaren Türkiye’nin  yanında yer aldığını belirten Büyükelçi Kapucu;  bu konudaki olumlu işbirliği dolayısıyla, dost ve kardeş Türkmenistan’ın Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhammedov ve hükümetine müteşekkir olduklarını  ifade etti.

FETÖ’nün çok sinsi ve tehlikeli bir terör örgütü olduğunu ifade eden Kapucu; Türkiye’nin, bu örgütle mücadele ve ülkelerinde barındırmama konusunda dost ve müttefik ülkelere yaptığı çağrıyı yineledi.

Aşkabat’taki Türk Büyükelçiliğinde yapılan toplantıda, TRT tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz  darbe girişimi ve Türk halkının direnişini anlatan bir film de uluslararası basın temsilcilerine gösterildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Aşkabat Büyükelçiliği  konutunda  düzenlenecek anma toplantısında da, hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimiz yâd edilecek.

Anahtar Kelimeler: Aşkabat Büyükelçiliği, 15 Temmuz Darbe Girişimi,

Diğer Haberler