15-temmuz-sehitleri-kirgizistanda-unutulmadi

15 Temmuz şehitleri Kırgızistan'da unutulmadı

Başkent Bişkek’te bulunan Atatürk Parkı'nda Atatürk anıtı önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma programı düzenlendi. 

15 Temmuz 2023 11:29

Programa, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bişkek Temsilcisi Mehmet Davulcu ve Kırgızistan’daki Türk kurumlarının temsilcileri katıldı. 

Programda Atatürk heykeline çelenkler bırakıldı, ardından da 15 Temmuz şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Doğan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un bir demokrasi zaferi olduğunu söyledi. 

Büyükelçi Doğan, Türk milletinin, 15 Temmuz darbe girişiminin 7’inci yıldönümünde önceden olduğu gibi cumhuriyetin kazanımlarını muhafaza etmeye kararlı olduğunu belirtti.  

Bişkek’teki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı “Intımak” Parkında devam etti. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla oluşturulan “Türkiye Yüzyılının Kahramanları Fidanlığı”nın açılışı yapıldı.

Açılışa Büyükelçi Ahmet Sadık Doğan, Kırgızistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Kubanıçbek Zakenayev ve Bişkek Belediye Başkan Yardımcısı Cırgalbek Şamraliyev katıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, bişkek, 15 temmuz,

Diğer Haberler