16-uluslararasi-ak-seherim-askabat-sergisi

16.Uluslararası “Ak Şeherim Aşkabat" Sergisi

Sergide, başkent Aşkabat’ın bütün yönleriye tanıtılması amaçlanıyor.

24 Mayıs 2017 16:48

 16'ıncı Uluslararası "AK Şeherim Aşkabat" Sergisi ile başkent Aşkabat’ın bütün yönleriye tanıtılması amaçlanıyor.

Türkmenistan  İnşaattan Sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Dadebay Amangeldiyev’in konuşması ile başlayan açılış programına; devlet erkanı yanında,Türkmenistan’da görevli yabancı misyon şefleri, Yaşlılar Maslahatı temsilcileri  ile ticaret ve sanayi kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Aşkabat, dünya kentleri arasında “en çok beyaz mermer kaplı bina barındırması”  dolayısıyla  2013 yılında Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmişti.

“16. Uluslararası  Ak Şeherim Aşkabat” sergisinde,  kentin yalnızca  beyaz mermer kaplı binaları değil; uygulanan kent planı, yeni yaşam alanları, sanayi ve ticaret projeleri  ile  sosyal tesisler, kültürel ögeler ve kente yapılan diğer  yatırımlar tanıtılıyor.

Aşkabat yönetimi, Eylül ayında yapılacak  5. Asya Oyunları ev sahipliğine  çok büyük önem atfediyor ve her vesile ile bu organizasyonun tanıtımı yapılıyor. Sergide, 17-27 Eylül 2017 tarihlerinde Aşkabat’ta yapılacak 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları için bir Türk firması tarafından inşa edilen  olimpiyat  tesislerinin  ve organizasyonun  tanıtımı da yapılıyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, serginin açılışında duyurulan mesajında;  “başkent’te uygulanan kent planlamasının amacı, Aşkabat’I dünyanın en güzel ve konforlu şehirlerinden biri haline getirmektir”  dedi.  

Diğer Haberler