18-mayis-turkmenistan-anayasasinin-kabulu-ve-mahdumkulu-siir-gunu

18 Mayıs Türkmenistan Anayasasının Kabulü ve Mahdumkulu Şiir Günü

Türkmenistan Anayasasının kabul günü olan 18 Mayıs, aynı zamanda Türkmenlerin dünyaca ünlü halk şairi, filozof  Mahdumkulu’nu anma günü olarak kutlanıyor.

17 Mayıs 2017 16:46

18 Mayıs Türkmenistan’ın yasa ile belirlenmiş önemli kutlama günlerinden biri… Türkmenistan Anayasasının kabul günü olan 18 Mayıs, aynı zamanda Türkmenlerin dünyaca ünlü halk şairi, filozof  Mahdumkulu’nu anma günü olarak kutlanıyor.

Anayasanın kabulünün 25. yılı dolayısıyla “Türkmenistan Anayasası-Kalkınmanın Yasal Dayanağı” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa uzmanların yanı sıra Birleşmiş Milletler ve çeşitli uluslararası kuruluşlardan temsilciler konuşmacı olarak katıldı.

Anayasa’nın kabul günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Türkmenistan’ın bağımsızlığını kazandığı ilk günden itibaren, güvenilir ortak ve barış yanlısı bir ülke olarak kendini tanıttığını söyledi.

Türkmenistan’ın “Daimi Tarafsızlık” statüsüne vurgu yapan Berdimuhammedov, mesajında;  25 yıl içerisinde iç ve dış siyasette, ekonomide, kültürel  ve sosyal alanda, önemli başarılar kazandıklarını ve bundan gurur duyduklarını ifade etti.  

Diğer Haberler