19-mayis-ataturk-u-anma-genclik-ve-spor-bayrami-askabat-ta-coskuyla-kutlandi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Aşkabat’ta coşkuyla kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabatt’a düzenlenen törenle kutlandı.

20 Mayıs 2019 09:59

Türkmen-Türk Okulu’nda düzenlenen  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni, saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışında; “Temel ilke Türk milletinin onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsızlık ile sağlanabilir. Ne denli zengin ve kalkınmış olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık önünde, uşaklıktan öte bir gözle görülmeye layık olamaz. Türk milletinin onur ve yetenekleri yüksek ve büyüktür. Böyle bir ulus tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Öyleyse  ya bağımsızlık ya ölüm. İşte gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır.” Sözlerini hatırlattı.

Kutlama töreni, öğrencilerin hazırladığı oyun ve gösterilerle devam etti. Törende çeşitli alanlarda başarılı öğrencilere plaketler verildi.

Anahtar Kelimeler: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Aşkabat, TürkmenistanTürkmenistanTürkmenistanTürkmenistanTürkmenistan, Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu,

Diğer Haberler