2018-fifa-dunya-kupasi-askabat-ta

2018 FİFA Dünya Kupası Aşkabat’ta

Haziran ayında Rusya’da yapılacak 2018 FİFA Dünya Futbol Şampiyonası’da, birinci olacak takımın ülkesine götüreceği kupa, dünya turu kapsamında Aşkabat’a getirildi.

08 Şubat 2018 14:43

 Dünyanın tüm ülkelerindeki vatandaşların milli takımlarının kazanmasını istediği, tüm milli takım futbolcularının onu kaldırmayı arzu ettiği bir kupa "Dünya Kupası"

6 kilo 175 gram ağırlığında ve 18 ayar altından imal edilen kupa; “Dünya Kupası Turu” kapsamında, 6 kıtadaki 51 ülkenin 91 kentinde sporseverlerle buluşuyor. Kupa, bu uygulama kapsamında 7 Şubat’ta Aşkabat’ta getirildi ve futbolseverlerle buluştu.

Kupanın Orta Asya turu 4 Şubat’ta Kazakistan’da başladı. 5 -6 Şubat tarihlerinde Kırgızistan,Tacikistan ve Özbekistan’ı dolaşan kupa, 7 Şubat’ta da Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta futbolseverlerle buluşturuldu. Aşkabat’ta bir alışveriş merkezinde sergilenen kupaya, FİFA yetkililerinin yanısıra eski Fransız milli futbolcu Cristian Karembeu’da eşlik etti.

Karembeu, Fransa milli takımı ile 1998’de Dünya Kupası, 2000’de Avrupa Şampiyonluğu yaşamıştı.

Aşkabat’lı sporseverler FİFA Dünya Kupası ve Fransız futbolcu Karembeu ile bol bol fotoğraf çektirdi.

2018 FİFA Dünya Kupası, 10 Eylül’de Moskova’nın Lujiniki stadyumunda yapılan törenin ardından 3 ay boyunca Rusya’nın çeşitli kentlerini dolaştı.

 2018 yılı başında dünyayı dolaşmaya başlayan kupa, çeşitli ülkelerde farklı kentleri ziyaretinin ardından 1 Mayıs’ta yeniden Rusya’da olacak ve 15 Temmuz’daki final maçına kadar sahibini bekleyecek.

 

 

Anahtar Kelimeler: 2018 FİFA Dünya Kupası, Dünya Kupası, Aşkabat, 2018 FİFA Dünya Futbol Şampiyonası,

Diğer Haberler