2018-turkmenistanda-ipek-yolunun-kalbi-yili-ilan-edildi

2018 Türkmenistan'da "İpek Yolunun Kalbi" Yılı İlan Edildi

Tarihi İpek Yolu'nun önemli güzergahlarından biri olan Türkmenistan 2018 yılını "İpek Yolunun Kalbi" yılı olarak ilan etti.

19 Ocak 2018 14:34

Tarihi İpek Yolu'nda önemli güzergahlardan biri de Türkmenistan.

Ülkenin bu tarihi ve jeopolitik yönünü öne çıkarmak amacıyla, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından 2018 yılı Türkmenistan'da "Türkmenistan Büyük İpek Yolu'nun Kalbi" yılı olarak ilan edildi.

Bu çerçevede Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankuli AMANLIYEV, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov önderliğinde Türkmenistan'da uzun vadeli ulusal program uygulandığını ifade etti.

Büyükelçi Amanlıyev, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında; Türkmenistan'da ulaşım ağlarının yenilenmesi ve yeni ulaşım yollarının açılması için çalışmalarının başladığını söyledi.

Amanlıyev; 2018 yılının Türkmenistan'da "Türkmenistan Büyük İpek Yolu'nun Kalbi" yılı olarak ilan edilmesi sebebiyle uzak Asya'dan Avrupa'ya kara, hava ve demiryolu taşımacılığı alandan yeni ve modern ulaşım ağlarıyla Türkmenistan'da tarihi İpek Yolu'nun yeniden hayata geçmesi için önemli pek çok projenin hayata geçirileceğini söyledi.

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, İpek Yolu, 2018 İpek Yolunun Kalbi Yılı,

Diğer Haberler