23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-askabat-ta-torenlerle-kutlandi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aşkabat’ta  Törenlerle Kutlandı

Aşkabat Türkmen – Türk Ortak Mektebi’ndeki törende Türk ve Türkmen öğrencilerin birlikte sergilediği gösteriler coşkuyla izlendi.

24 Nisan 2018 10:53

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’taki ilk tören, Türkmen – Türk Ortak Mektebi’nde yapıldı.

Törene Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz, Büyükelçilik diplomatları, öğrenci velileri  ve Aşkabat’ta bulunan iş dünyası temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Türkmen Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz ve Büyükelçi Mustafa Kapucu birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına varan kutlu mücadele anlatıldı. Atatürk’ün çocuklara verdiği önem dile getirildi ve 23 Nisan’ın çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Bünyesinde ilk ve orta okul ile Anadolu Lisesi bulunan Türkmen - Türk  Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından minik öğrencilerin gösterileri vardı. Türk ve Türkmen öğrencilerin birlikte sergiledikleri gösteriler ilgi ile izlendi ve törene katılan büyükler, minik öğrencilerin bayram coşkusunu paylaştılar.

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu çocukları kabul etti

Aşkabat Türkmen Türk Ortak Mektebi’nde sabah yapılan törenin ardından Büyükelçi Mustafa Kapucu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamında çocukları kabul etti. Koltuğunu çocuklara bırakan Kapucu, onlarla sohbet etti ve bayramlarını kutladı. Çocukları bir süre Büyükelçilik makamında misafir eden Kapucu, onlara çeşitli hediyelerle mutlu bir şekilde uğurladı.

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Aşkabat,

Diğer Haberler