24-haziran-secimleri

24 Haziran Seçimleri

Türkmenistan’da oy kullanma işlemleri başladı.

16 Haziran 2018 09:40

Türkmenistan’da yaşayan ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, 15,16 ve 17 Haziran tarihlerinde oylarını kullanabilecekler. Aşkabat’taki büyükelçilik binasında kurulan iki sandıkta oy kullanma işlemleri başladı.

15 Haziran tarihinin aynı zamanda Ramazan Bayramı olması dolayısıyla, Türkmenistan’ın değişik kentlerinden Aşkabat’a gelen vatandaşlar, hem oylarını kullandı hem de birbirleriyle bayramlaştılar.

Aşkabat Büyükelçiliğindeki sandıklarda oy kullanma işlemi, 3 gün boyunca sabah saat 09.00’da başlayacak ve her akşam 21.00 kadar devam edecek.

Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu’nun verdiği bilgiye göre Türkmenistan’da Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı 1578 seçmen bulunuyor.

 

Yurt dışında kayıtlı seçmenler 24 Haziran tarihine kadar gümrük kapılarında oy kullanabilecek.

Birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Millevekili Genel Seçimi için oy verme işlemlerini başlattıklarını belirten Büyükelçi Kapucu, demokratik hak ve sorumluluklarını kullanmak amacıyla, Türkmenistan’ın farklı kentlerinden Aşkabat’a oy kullanmaya gelen vatandaşlara teşekkür etti. Büyükelçi Musatafa Kapucu, 15, 16 ve 17 Haziran tarihlerinde seyahat vb. herhangi bir nedenle büyükelçilikte kurulan sandıklara gidemeyen yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların, 24 Haziran Pazar günü saat 17.00’ye kadar gümrük kapılarında oylarını kullanabileceklerini hatırlattı.

 

 

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, 24 haziran, oy kullanama,

Diğer Haberler