24-haziran-secimleri

24 Haziran Seçimleri...

Türkmenistan’da oy kullanma işlemleri sona erdi.

18 Haziran 2018 11:42

Türkmenistan’da yaşayan ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekili seçimleri için oylarını kullandılar.

Aşkabat’taki büyükelçiliğinde kurulan iki sandıkta 15 Haziran’da başlayan oy kullanma işlemleri 3 gün boyunca devam etti ve dün akşam 21.00 itibariyle sona erdi.

Türkmenistan’da seçime katılım oranı, yüzde 31 olarak gerçekleşti.

15 – 17 Haziran tarihlerinin aynı zamanda Ramazan Bayramı olması dolayısıyla, Türkmenistan’ın değişik kentlerinden Aşkabat’a gelen vatandaşlar, hem oylarını kullandı hem de birbirleriyle bayramlaştılar. 3 gün devam eden oy kullanma işlemleri sonunda,  Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı 1578 seçmenden 488 kişi oy kullandı. Sandık başına gelenler itibariyle seçime katılım oranı yüzde 31 olarak gerçekleşti. Gümrük kapılarında kullanılacak oylarla birlikte oranın yüzde 50’ye yaklaşması tahmin ediliyor.

Yurt dışında kayıtlı seçmenler, 24 Haziran’a kadar gümrük kapılarında oy kullanabilecek.

Demokratik hak ve sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla Türkmenistan’ın farklı kentlerinden Aşkabat’a oy kullanmaya gelen vatandaşlara teşekkür eden Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, gümrüklerde oy kullanmanın 24 Haziran’a kadar devam ettiğini hatırlattı. YSK verilerine göre Türkmenistan’da kayıtlı olduğu halde gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısının bugün itibariyle 200’e yaklaştığını belirten Büyükelçi Kapucu; bayram tatili dönüşünde gümrüklerde kullanılacak oylarla, bu sayının daha da artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

 

Anahtar Kelimeler: 24 Haziran seçimleri, Türkmenistan,

Diğer Haberler