3-ekim-turk-dili-konusan-ulkeler-isbirligi-gunu

3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü

Dışişleri Bakanlığı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

02 Ekim 2017 15:45

Dışişleri Bakanlığınca, Türkiye ile Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin (Türk Keneşi-Türk Konseyi), Türk dünyasının dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirilmesinde önemli rol oynadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan arasında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'ni hayata geçiren Nahçıvan Anlaşması'nın imzalandığı 3 Ekim'in her yıl "Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü" olarak coşkuyla kutlandığı belirtildi.

Türk Konseyi'nin kuruluşundan bugüne geçen kısa sürede gerçekleştirdiği başarılı projelerin ve üye ülkelerin katkılarıyla elde edilen kazanımların gurur verici olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu yılın Konsey üyesi ülkeler ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 25. yıl dönümü olması kıvancımızı arttırmaktadır. Türk dünyasının ortak dil, tarih ve kültürel değerlere dayalı iş birliği iradesinin somut fırsatlara dönüştürülmesinde ve halklar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirilmesinde önemli rol oynayan Türk Konseyi'nin bundan sonraki süreçte de bölgesinde ve ötesinde barış ve refah ortamının yerleşmesine katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyoruz."

Anahtar Kelimeler: Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü, Türk Keneşi, Türk Konseyi, Nahçıvan Anlaşması,

Diğer Haberler