3-uluslararasi-ekonomi-finans-ve-enerji-kongresi-basladi

3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresi Başladı

Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen kongrenin bu yılki onur konuğu Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar

16 Nisan 2018 11:38

"Yüzyıllarca bilim ve teknolojinin üretim merkezi olan Türk dünyasının geri kalmasını sorgulamalıyız"

Bu özeleştiri Nobel kimya ödülü sahibi Aziz Sancar'dan geldi.

Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlenen Üçüncü Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresine onur konuğu olarak katılan  Aziz Sancar, Türk dünyasının güç merkezi olabilmesinin tek koşulunun bilim üretmek olduğunu söyledi.

Kongrenin açılışında konuşan Aziz Sancar sözlerine atayurdunda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Türk dünyasının yüzyıllar boyunca bilim ve teknolojinin merkezi olduğunu vurgulayan Aziz Sancar aynı zamanlarda Çin'in de benzer bir süreç yaşadığını dile getirdi.

Günümüzde Çin'in büyük bir atılım yaptığına dikkat çeken Aziz Sancar, bunun bilimsel çalışmalar sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Aziz Sancar bölgenin güncel gelişmelerle çok önemli bir konuma geldiğini, büyük çatışma ekseninin tam ortasındaki ülkelerin varlıklarını sürdürebilmelerinin ancak bilimsel çalışmalara ağırlık vermeleri ile mümkün olabileceğini söyledi.

Kongrenin açılışında konuşan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Musa Yıldız da, küresel ve siyasi çatışmaların temelinde ekonomik ve finansal gelişmelerin yattığına dikkat çekti.

Kazakistan'ın Almatı şehrindeki kongrede; Avrasya'da enerji dinamikleri, gelişmekte olan finans ve piyasa ekonomileri konusunda çok sayıda oturum gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek kongreye dünyanın birçok ülkesinden gelen bilim insanları ve sektör temsilcileri katılıyor.

 

 

Anahtar Kelimeler: 3. ULUSLARARASI EKONOMİ, FİNANS VE ENERJİ KONGRESİ, KAZAKİSTAN, ALMATI, AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ, AZİZ SANCAR, NOBEL, ENERJİ, EKONOMİ, FİNANS,

Diğer Haberler