30-agustos-zafer-bayrami-turkmenistan-in-askabat-buyukelciligi-nde-duzenlenen

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkmenistan’ın Aşkabat Büyükelçiliği’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Kutlama törenine Türkmenistan Milli Savunma Bakan Vekili Dövran Durdıyev, Türkiye’nin askeri ataşesi, yabancı misyon şefleri ve Türkmenistan’da bulunan kurum temsilcileri ile bir çok Türk vatandaşı katıldı.

02 Eylül 2019 09:42

Törende bir konuşma yapan Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, sözlerine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Büyük Taarruz’un Komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnettarlıkla anarak başladı. 

30 Ağustos Büyük Taarruz Savaşı’nın, bir milletin, bağımsızlığını ve itibarını korumak için neler yapabileceğinin en açık kanıtı olduğunu ifade eden büyükelçi,“30 Ağustos 1922'de, Türk milleti, bütün dünyaya, hiçbir zaman baskıya boyun eğmeyeceğini ve bağımsızlıktan vazgeçmeyeceğini açıkladı” ifadesini kullandı.

Zafer Bayramı’nın Atavatan Türkmenistan’da kutlanmasının, bizim için ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu belirten Kapucu, her alanda olduğu gibi, iki ülke arasında savunma alanında da kardeşliğimize layık, örnek bir işbirliği olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler: 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkmenistan’, Aşkabat Büyükelçiliği, Türkmenistan Milli Savunma Bakan Vekili Dövran Durdıyev,

Diğer Haberler