39-ermenistan-39-a-verecegimiz-yanit-daha-sarsici-olacak-39

'Ermenistan'a Vereceğimiz Yanıt Daha Sarsıcı Olacak'

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, "Nisanda yaşanan çatışmalar onlar için ders olmalıydı. Fakat görünen o ki vurduğumuz darbeden ders çıkarmamışlar." dedi.

12 Ekim 2016 09:39

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Erivan yönetiminin nisanda yaşanan çatışmalardan ders çıkarmadığını, Ermenistan'ın bir sonraki provokasyonuna daha yıkıcı ve sarsıcı yanıt vereceklerini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, cephe hattında askerler önünde konuşma yapan Hasanov, Azerbaycan'ın tüm çabalarına rağmen Ermenistan yönetiminin Dağlık Karabağ sorununun çözümü için hiçbir olumlu adım atmadığını söyledi.

Ermenistan'ın uzlaşmaz tutumu nedeniyle müzakerelerde ilerleme elde edilmediğini ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini ifade eden Hasanov, Erivan'ın konuyu dünyanın gündeminden çıkarmak ve vakit kazanmak istediğini kaydetti.

Cephe hattında Ermenistan ordusunun provokasyonlarının devam ettiğini ve devamlı arttığını hatırlatan Hasanov, Azerbaycan ordusunun bu provokasyonları önlediğini ve daha sert yanıt verdiğini vurguladı.

Ermenistan'ın elinde olan füzelerin teknik özelliklerini bildiklerini söyleyen Hasanov, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgedeki askeri denge düşmanın lehine değişmiş değil. Tüm alanlarda üstünlüğü elde ettik. Düşmanın kullanacağı füzeleri ordumuzun kullanımında olan binlerce füze ile imha etme, onların istenilen noktadaki askeri yapılarını yok etme gücündeyiz. Ermenilerin füze tehditleri uydurmadan başka bir şey değil. Nisanda yaşanan çatışmalar onlar için ders olmalıydı. Fakat görünen o ki vurduğumuz darbeden ders çıkarmamışlar. Düşmanın bir sonraki provokasyonuna vereceğimiz yanıt daha yıkıcı ve sarsıcı olacaktır."

Ermenistan ordusu 5 Ekim'de ateşkesi ihlal etmiş ve Azerbaycan ordusundan bir asker şehit olmuştu. AA 


Anahtar Kelimeler: hasanov, azerbaycan, savunma bakanlığı,

Diğer Haberler