5-asya-dovus-sanatlari-oyunlarina-muhtesem-acilis

5. Asya Dövüş Sanatları Oyunları'na Muhteşem Açılış

5. Asya Oyunları Aşkabat 2017 muhteşem bir törenle başladı.

18 Eylül 2017 14:11

5. Asya Oyunları Aşkabat 2017 muhteşem bir törenle başladı. 

Asya ve Okyanusya’dan 64  ülkenin katıldığı 5. Asya Oyunları Aşkabat 2017’nin resmi açılış töreni,  Aşkabat Olimpiyat Stadı’nda yapıldı.

 Törenler, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve Asya Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh Ahmet El Fahad El Sabah’ın konuşmaları ile başladı. Yabancı konukları ile stadı dolduran sporcu ve seyircileri selamlayan Türkmen lider, sporun önemine dikkat çekti ve “olimpiyat geleneklerini, uluslararası işbirliği ve dostluğun gelişmesi için en önemli ve etkili araçlardan biri olarak görüyoruz” dedi.

Asya Olimpiyat Komitesi Başkanı  El Fahad El Sabah’ da konuşmasında, “Türkmenistan’ın olimpik anlayışın tanıtımına önemli katkılar sağladığını” söyledi.

Aşkabat Olimpiyat Stadı, Türkmenistan ve Asya Olimpiyat Komitesi bayraklarının stadyum içindeki göndere çekilmesinin ardından muhteşem gösterilere sahne oldu. Oğuzhan’dan başlayan Türkmenistan tarihi ve Türkmen kültürü, müzik, ses ve ışık animasyonları ile anlatıldı.

Bir Türk şirketi tarafından inşa edilen 45 kişilik stadyumda, 5. Asya Oyunları’na katılan sporcu ve kafilelerin olimpiyat yürüyüşü ile devam eden törenlerde, Türkmen sanatçıların gösteri ve performansları da ilgi ile izlendi.

Törenler, olimpiyat ateşinin yakılması ve havai fişek gösterileri ile sona erdi.

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, 5. Asya Oyunları Aşkabat 2017,

Diğer Haberler