5-asya-kapali-salon-ve-dovus-sanati-oyunlari-sona-erdi

5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları Sona Erdi

Ev sahibi Türkmenistan baştan beri lider olarak götürdüğü madalya mücadelesini lider olarak tamamladı.

28 Eylül 2017 10:51

17-27 Eylül tarihleri arasında yapılan 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’nda sporcuların madalya mücadelesi yanında, Aşkabat’ta  adeta bir spor şenliği yaşandı. Kentte çok sayıda sporcu, spor adamı, yabancı organizasyon personeli ve basın mensubu ağırlandı.

5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları sonunda ortaya çıkan madalya tablosu ve Türkmen sporcuların başarısı; ev sahibi Türkmenistan’ın yalnızca organizasyon için değil, sportif anlamda da iyi hazırlandığının en önemli göstergesi.

Türkmenistan, toplam 348 altın madalyanın 89’unu kazandı. Bu anlamda baştan beri lider götürdüğü yarışları, finalde de en önde tamamladı. Türkmen sporcular, 245 madalya ile toplam madalya sayısında da ilk sırayı aldı.

Türkmenistan’ı 42 altın ile Çin Halk Cumhuriyeti izlerken, üçüncü sırada 36 altın madalya ile İran yer aldı.

24 altın ile Kazakistan’ın ardından beşinci sırada olan Özbekistan, gümüş ve bronzlarla madalya sayısını 131’e çıkararak, toplamda 131 madalya ile Türkmenistan’ın ardından ikinci sırada yarışları tamamladı.

İkinci sıradaki Çin’in 42 altın madalyasından 25’i, altıncı olan Tayland’ın 21 altınından 14’ü ve 10.sırada oyunları tamamlayan Hong Kong’un 10 altın madalyasından 9’u bayan sporcuları kazandı.

5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’na katılan 65 ekipten, 35 ülkenin sporcuları bir veya birden çok madalya kazanırken, 29 ekip hiç madalya alamadı.

12 gün devam eden Aşkabat 2017; Türkmen kültürünü anlatan prodüksiyonlar, ses ve ışık gösterileri, aralarında Mustafa Sandal’ın da bulunduğu yerli ve yabancı sanatçıların konserlerinden oluşan kapanış töreni ile sona erdi.

Diğer Haberler