5-asya-oyunlari-askabat-2017-icin-son-hazirliklar

5. Asya Oyunları Aşkabat-2017 için son hazırlıklar

17- 27 Eylül 2017 tarihlerinde Aşkabat’ta yapılacak 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatları Oyunları için geri sayım başladı.

18 Ağustos 2017 12:07

1994 yılından bu yana her yıl Ağustos ayının ikinci pazar günü kutlanan Kavun Bayramı bu yıl, 5. Asya Oyunları’nın başlamasına 30 gün kalması dolayısıyla planlanan etkinliklerle birleştirildi ve 17 Ağustos tarihinde kutlandı.

5. Asya Oyunlarına 30 gün kalması dolayısıyla Aşkabat olimpiyat kompleksinde yapılan etkinliklerin şeref konuğu Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’du.

Türkmenistan devlet erkanı, yabancı misyon şefleri, yurt dışından gelen davetliler ve 5. Asya Oyunları Düzenleme Komitesi yetkililerinin katıldığı etkinlik sanatçıların konseri ile sona erdi.

Programın sonunda konsere katılan sanatçılar, söz ve müziği Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’a ait olan 5. Asya Oyunlarının resmi müziği seçilen “Öne, öne, dine öne, Can Vatanım Türkmenistan” şarkısını seslendirdi.

Türkmenistan’da 2017 yılının “Sağlık ve Mutluluk Yılı” ilan edilmesi ve 5.Asya Oyunları’na 30 gün kalması dolayısıyla çevreci bir etkinlik yapıldı. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un kararıyla, sporu teşvik ve sağlıklı yaşama vurgu amacıyla 17 Ağustos günü toplu taşım araçları dışındaki motorlu araçlar trafiğe çıkmadı. Saat 07.00 ile 19.00ya saatleri arasında herkes, bisikletle, toplu taşım araçları ile veya yaya olarak işlerine gittiler.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmesnistan, Aşkabat, Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatları Oyunları,

Diğer Haberler