5-asya-oyunlari-askabat-2017ye-dogru

5.Asya Oyunları Aşkabat-2017'ye Doğru

Türkmenistan, 17-27 Eylül tarihlerinde Aşkabat’ta yapılacak 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Olimpiyatları için hazırlıklarına devam ediyor.

12 Haziran 2017 10:52

Türkmenistan, 17-27 Eylül tarihlerinde Aşkabat’ta yapılacak 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Olimpiyatları için hazırlıklarına  devam ediyor. Oyunlara 64 ülkeden 21 spor branşında yaklaşık 5 bin sporcunun katılması bekleniyor.

5. Asya Oyunları Aşkabat 2017 ‘ye 100 günden geri sayımın başlaması dolayısıyla Mary ilinde bir kutlama ve tanıtım programı gerçekleştirildi.

Sporcuların gösterileri ile  sanatçılar ve folklor ekiplerinin icralarından oluşan kutlama programın ardından, “Dünya Basınında Asya Oyunları”  adıyla bir medya forumu düzenlendi. Aşkabat’ta yapılan spor yatırımlarını ve Asya oyunları hazırlıklarını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen foruma,  yurt dışı yayın  kuruluşlarından temsilciler, aralarında Uluslararası Spor Yazarları Birliği Başkan Yardımcısı Esat Yılmaer’ in de bulunduğu çok sayıda spor yazarı ve televizyoncu katıldı.

Katılımcılara, Türkmenistan’da sporun gelişimi ve 5. Asya Oyunları için hazırlanan tesisler hakkında sunumlar yapıldı,  tanıtım filmleri gösterildi. Olimpiyat tesisleri içinde hazırlanan medya merkezi hakkında bilgiler verildi.

Medya forumunun ardından,  Mary vilayetine  20 kilometre mesafedeki Kadim Merv olarak adlandırılan bölgede yer alan Sultan Sencer Türbesi ziyaret edildi. Tarihi Merv şehri ve Sultan Sencer Türbesi, UNESCO’nun  Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alıyor.

Büyük Selçuklu İmparatorluğunun son hükümdarı olan Sultan Sencer’in türbesi,  2002- 2004 yıllarında  TİKA tarafından restore edilmişti.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat, 5.Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Olimpiyatları,

Diğer Haberler