7-recca-toplantisi-askabat-ta-basladi

7. RECCA Toplantısı Aşkabat’ta Başladı.

14-15 Kasım 2017 tarihlerinde iki gün devam edecek “Afganistan İçin Bölgesel Ekonomik İşbirliği Konferansı” RECCA’nın 7. toplantısının ilk gününde karma iş forumu düzenlendi.

14 Kasım 2017 15:45

Forum programının gündeminde, çeşitli ülkelerden gelen iş kadınları buluşması vardı.

İş forumunun açılışını Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Orazmurat Gurbannazarov ve Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin eşi Rula Gani yaptı.

Açılış konuşmalarında Gurbannazarov, RECCA platformu ve Afganistan’ın istikrarına  verdikleri önem ile RECCA 7 toplantısına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti vurgularken; Rula Gani’de, misafirperverlik  ve iki günlük program için Gurbannazarov ve Türkmenistan hükümetine teşekkür etti.

Foruma katılan Afganistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Hindistan, Pakistan ve Bahreynli iş kadınları, “Kadın girişimciler; Talepler ve Güçlükler”, “Kadın Girişimcilerin Başarı Hikayeleri” başlıklarını iki oturum halinde konuştular, tecrübe ve önerilerini paylaştılar. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin eşi Rula Gani’de, forumun açılışına katılarak kadın girişimciliğine destek verdi.

7.RECCA  toplantıları kapsamında Afganistan’ın ve katılımcı ülkelerin ticaret ve sanayi ürünlerinin tanıtımına imkan sağlamak amacıyla Aşkabat’ta bir de fuar açıldı. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi İdaresince düzenlenen fuarda, Türkiye Cumhuriyeti Aşkabat Büyükelçiliği tarafından da bir stant açıldı. Türk standında, Türkiye’nin TİKA aracılı ile Afganistan’a yaptığı yardımlar ve Türkiye’de yapılan RECCA toplantılarından görüntülerin yer aldığı video gösterimi yapıldı. Türkiye’nin standı, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin eşi Rula Gani tarafından da ziyaret edildi. Bayan Gani’ye Türk Büyükelçiliği yetkilileri tarafından bilgi verildi.

7. Afganistan Bölgesel Ekonomik İşbirliği Konferansı’nın bakanlar düzeyindeki toplantısı yarın yapılacak. Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov’un ev sahipliğinde yapılacak toplantıya; Afganistan adına Devlet Başkan Yardımcısı Server Daniş ve Dışişleri Bakanı Selahattin Rabbani katılıyor. 7. RECAA toplantısında Türkiye’yi,  Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız temsil ediyor.

Anahtar Kelimeler: RECCA, Türkmenistan, Afganistan,

Diğer Haberler