abd-temsilciler-meclisi-heyetinin-turkmenistan-temaslari

ABD Temsilciler Meclisi heyetinin Türkmenistan temasları

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı: Taraflar, Türkmen – Amerikan işbirliğinin daha da gelişmesine duyulan ihtiyacın altını çizmişlerdir.

06 Ağustos 2018 11:27

Çeşitli temaslar için Türkmenistan’da bulunan Everett Price başkanlığındaki ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Heyeti heyeti, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüştü.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre, Türkmenistan ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinde ortak çalışmanın verimli sonucuna dikkat çeken taraflar, ilişkilerin daha da çeşitlendirilmesine ilgi duyduklarını ifade ettiler.

Türkmenistan ve ABD heyetleri, iki ülke arasındaki siyasi, ticari, ekonomik ve sosyal-kültürel-insani alanlardaki ilişkilerin mevcut seyrini ve beklentilerini tartıştılar. Tarafların, karşılıklı işbirliği konularının yanı sıra ikili ve bölgesel işbirliğini güçlendirmek için ortak adımlar atılması konusunda mutabık oldukları vurgulandı. Türkmen-Amerikan işbirliğinin daha da gelişmesine duyulan ihtiyacın altının çizildiği belirtilen Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, görüşmelerin gündeminde, çok taraflı bölgesel işbirliği "C5 + 1" konularının da ele alındığı kaydedildi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, ABD Temsilciler Meclisi,

Diğer Haberler