abu-genel-kurulu-delegeleri-turkmen-kulturu-ile-tanisti

ABU Genel Kurulu delegeleri Türkmen kültürü ile tanıştı

Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 55'inci Genel Kurulu çerçevesinde, forumun delegeleri için bir kültür programı düzenlendi.

04 Ekim 2018 11:38

Konuklar, Türkmen atlarının çevikliği ve güzelliğinin yaşatıldığı  Akhal-Teke hipodromunda  geleneksel binicilik faaliyetlerini  izlediler.

Geleneksel  binicilik sporunun canlandırıldığı gösterilerin yanısıra konuklar, “Ulusal Atlı Oyunlar Galgınış” Grubunun akrobatik atlı gösterilerini büyük bir beğeni ile izlediler. Gösteride “Cennet Atları”nın inanılmaz güzelliği ve zerafeti nefes kesti.

Hipodrom kompleksinde Türkmenlerin zengin ve özgün gelenekleri de canlandırıldı. Konuklar, ulusal kıyafet, binicilik ekipmanı, ev eşyaları ve  dekoratif sanat eserlerini görme imkanı bulmalarının yanısıra milli yemeklerin tadına bakma ve yemeklerin nasıl hazırlandığını görme şansını da yakaladılar.

Günün ikinci yarısında, konferans delegasyonu ve katılımcı misafirler, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yar alan arkeolojik  buluntuların yer aldığı  "Nusay " bölgesini ziyaret ettiler.

Konuklar,  Türkmen tarihi ve zengin kültürünün  kanıtı olan bir çok  sanat eseri ve nadir eser koleksiyonuna ev sahipliği yapan Devlet Müzesi'ni de ziyaret ettiler. Arkeolojik buluntular, eski ulusal kıyafet örnekleri, muhteşem halılar, gümüş takılar, ev eşyaları ve modern Türkmenistan’ı anlatan sergiler büyük ilgi gördü.

ABU delegeleri, dünyanın en büyük yayın kuruluşu olarak, Türkmenlerin tarihi ve kültürel zenginliklerine tanıklık etmenin, hümanist ideallerin teşvik edilmesi ve kültürel diyaloğun geliştirilmesi bakımından, çok faydalı olduğunu ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler: ABU Genel Kurulu, Türkmenistan, Türkmen kültürü,

Diğer Haberler