agit-heyeti-turkmenistan-39-da-temaslarini-surduruyor

AGİT Heyeti Türkmenistan'da Temaslarını Sürdürüyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi gözlemciler heyeti, Aşkabat’ta temaslarda bulunuyor.

10 Şubat 2017 15:25

AGİT gözlemci heyeti Türkmenistan'da temaslarını sürdürüyor.

Türkmenistan Seçim ve Referandum Kurulu, 12 Şubat’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için, AGİT ve Bağımsız Devletler Topluluğu ile  çeşitli uluslararası kuruluşlara davet göndermişti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi gözlemciler heyeti, söz konusu davet kapsamında Aşkabat’ta temaslarda bulunuyor.

12 Şubat cumhurbaşkanlığı seçimlerini izlemek için gelen AGİT heyeti, Türkmenistan Seçim ve Referandum Kurulu yetkilileri ile görüştü.

AGİT gözlemcilerine, Seçim ve Referandum Kurulu tarafından seçimler için yapılan hazırlıklar, seçim bölgelerinin listesi ve bölgelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Seçim takvimi, adayların belirlenmesi ve  adayların Kurul tarafından kayıt altına alınma yani adaylıkların onaylanma süreçleri hakkında da gözlemci heyet bilgilendirildi. Seçim ve Referandum Kurulunda yapılan görüşme sırasında Kurul yetkilileri, seçim kampanyası sürecinin genel kabul görmüş uluslararası standartlar dikkate alınarak ve  Türkmenistan yasalarına uygun olarak yapıldığını vurguladı.

Türkmen yetkililer ayrıca, seçim kampanyası dönemindeki çalışmaları yerinde izlemek isteyen yabancı gözlemcilere bütün imkanların sağlanacağını belirtti. Türkmenistan  Seçim ve Referandum Kurulundan yapılan açıklamaya göre; Türkmenistan’ın demokratikleşme yolunda attığı adımlardan memnun kalan AGIT heyeti, seçim sisteminin iyileştirilmesi yönündeki reformların hayata geçirilmesinde yardım etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Türkmenistan Adalet Bakanlığı’nı da ziyaret eden AGİT heyeti, Türkmenistan Meclisi, Dışişleri Bakanlığı, Türkmen Devlet Haber Ajansı, Türkmenistan Devlet Başkanlığı’na bağlı Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü, Türkmenistan Devlet Televizyonu yetkilileri ve Cumhurbaşkanlığı adayları ile de görüşüyor.

Diğer Haberler