Agit Parlamenterler Asamblesi Danimarka Heyeti Türkmenistan'da

AGİT Parlamenterler Asamblesi Danimarka Grubu Başkanı Peter Juel Jensen Başkanlığındaki heyet, inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkmenistan’da ziyaretlerde bulundu.

28 Mart 2017 12:44

AGİT Parlamenterler Asamblesi  Danimarka Grubu Başkanı Peter Juel Jensen Başkanlığındaki heyet, inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkmenistan’da ziyaretlerde bulundu.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığında yapılan görüşmelerde , Türkmenistan –AGİT ilişkileri ve Danimarka –Türkmenistan  işbirliği konuları değerlendirildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre;
AGİT Danimarka Grubu ve Türkmenistan heyetleri arasında yapılan görüşmelerde, son yıllarda Türkmenistan’ın AGİT ve diğer uluslararası kuruluşlarla yaptığı etkin işbirliğine dikkat çekildi ve bu işbirliğini daha da geliştirmenin tarafların yararına olduğu vurgulandı.

Türkmenistan’ın tarafsızlık politikasına dikkat çeken konuk heyet, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini  gerçekleştirme  ve uluslararası  arenadaki etkinliklerde, tarafsızlık politikasının önemini vurguladı.

Taraflar, AGİT ile ilişkiler dışında Türkmenistan ve Danimarka arasındaki işbirliği potansiyelini, karşılıklı çıkar ilkesi doğrultusunda  çeşitlendirme ve geliştirme konusunda anlayış birliği içinde olduklarını kaydetti.


Diğer Haberler