ahiska-turklerinden-zeytin-dali-harekatina-destek

Ahıska Türklerinden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek

Dünya Ahıska Türkleri Birliği, Türkiye'nin Afrin'e yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

25 Ocak 2018 14:23

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Türkiye'nin Afrin'e yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

DATÜB'ten Başkanı Ziyatdin Kassanov, 73 yıldır sürgünde yaşayan Ahıska Türklerinin vatan ve bayrak özlemini iyi bildiklerini, milli ruh, milli birlik ve kardeşlik adına Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sonuna kadar yanında olduklarını kaydetti.

İnsanları katleden, ülkenin güvenliğine açıkça tehdit oluşturan terör gruplarına karşı sessiz kalınamayacağını ifade eden Kassanov, açıklamasında şunları kaydetti:

"Herkes şunu bilmelidir ki bu cennet vatan uğruna şehit olmak biz Ahıskalı Türklerin vazifesidir ve bizler için büyük bir onurdur. Dün İstiklal mücadelesi günlerinde olduğu gibi bugün de milletimizin izzet ve haysiyetine sahip çıkması, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet ve bekasına yönelik girişilen 15 Temmuz ihanet kalkışmasına karşı, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bizler dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Ahıskalı Türkler olarak Afrin'de ülkemizin huzur ve güvenliğine kast edenlerin terör yuvalarını başlarına yıkmadaki kararlılığından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız ve ordumuza minnet borçluyuz. Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Dualarımızla devletimizin ve askerlerimizin yanındayız."

 

Anahtar Kelimeler: Ahıska Türkleri, Zeytin Dalı Harekatı, Dünya Ahıska Türkleri Birliği, DATÜB,

Diğer Haberler