ahtem-ciygoz-ve-ilmi-umerov-turkiyeye-gonderildi

Ahtem Çiygöz ve İlmi Ümerov Türkiye'ye gönderildi

Kırım’da Rus mahkemesinin hapis cezası verdiği Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcıları Ahtem Çiygöz ve İlmi Ümerov'un Türkiye'ye gönderildiği bildirildi.

26 Ekim 2017 15:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi.

Rus mahkemesinin hapis cezasına çarptırdığı Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcıları Ahtem Çiygöz ve Hilmi Ümerov serbest bırakıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, iki Kırımlı liderin serbest bırakılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, "Kırım'daki Ukraynalı siyasi tutukluların uluslararası görüşmelerde öncelik olmaya devam edeceğini vurguladı.

Poroşenko, "New York ve Kiev’de anlaştığımız üzere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kahramanlarımızın serbest bırakılmasına katkısından dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Serbest bırakılan Çiygöz ve Ümerov uçakla Ankara’ya gönderildi.

Rus mahkemesi, Çiygöz'ü 8 yıl, Ümerov'u 2 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kiev ziyaretinde "Cezaevinde olan Kırım Tatarı dostlarımızla ilgili her türlü girişim ve gayretin içindeyiz. Temenni ederim ki bu girişimlerin de neticesini alırız. Bunların takipçisiyiz." açıklamasını yapmıştı.

Anahtar Kelimeler: Kırım, Tatar Milli Meclisi,

Diğer Haberler