almati-nin-kalbi-kok-tobe

Almatı’nın kalbi “Kök Töbe”

Kazakistan’ın eski başkenti Almatı'nın sembolü olarak bilinen “Kök Töbe” (Gök Tepe), teleradyo kulesi ve eğlence merkezi ile şehir sakinlerinin ve turistlerin uğrak yeri.

11 Şubat 2022 11:23

“Kök Töbe”, 1975-1983 yıllarında inşa edilen bir televizyon ve yayın kulesi. 
Kule, 371,5 metre yüksekliği ile Kazakistan'ın en uzun, dünyanın ise 14’üncü en yüksek televizyon kulesi olarak biliniyor. 

Ekim 1984 tarihinde çıkan yangın sonucu kule uzun bir süre kapatıldı. 2013 yılının başında Almatı Belediyesi tarafından bir kültür ve eğlence merkezi inşa edilmesine karar verildi.

Şu anda “Kök Töbe” kültür ve eğlence merkezinde ziyaretçiler için teleferik, hayvanat bahçesi, parklar ve çeşitli restoranlar hizmet sunuyor. Deniz seviyesinden 1130 metre yükseklikte, Kök Töbe dağının tepesinde yer alan merkez şehrin gözde yerlerinden biri.

“Kök Töbe” Teleferiği

2017 yılında Kazakistan’da düzenlenen uluslararası EXPO fuarının açılışı için restore edilen teleferiğin uzunluğu 1620 metre. Toplamda 17 yeni kabini ile hizmet veren teleferik, ziyaretçilerini şehrin neredeyse her yerinden görünen Kök Töbe dağına götürüyor.

“Nuh'un Gemisi” - Egzotik Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi*

Eğlence merkezinde küçük bir hayvanat bahçesi ile Egzotik hayvanlar için bir rehabilitasyon merkezi var. 

Eğlence Merkezi

Çeşitli eğlence hizmetleri sunan lunapark, Kazak ve dünya mutfağının en leziz örneklerini sunan restoran ve kafeler, aynı zamanda düzenli olarak gerçekleştirilen konser ve tiyatro gösterileri Kök Töbe'ye renk katan diğer önemli özellikler olarak sıralanabilir.

“Kök Töbe” temiz havası, yeşil tabiatı ve sımsıcak atmosferi ile turistlerin gözde yeri. Birçok şarkıya konu olan bu yer, Almatı'ya yolu düşenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Diğer Haberler