anadolu-universitesi-azerbaycanda-tanitildi

Anadolu Üniversitesi Azerbaycan'da tanıtıldı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversitenin verdiği eğitim hizmetlerini tanıtmak amacıyla Azerbaycanlı gazetecilerle bir araya geldi.

20 Temmuz 2018 08:24

AÜ Azerbaycan Programları'nın Bakü'de hizmet verdiği binada düzenlenen toplantıya, Gündoğan'ın yanı sıra Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği Başkanı Cemal Yangın, Türkiye-Azerbaycan İşadamları ve Sanayiciler Birliği Başkanı Hüseyin Büyükfırat ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Gündoğan, Azerbaycan'ın 143 yıl önce basılan ilk gazetesi Ekinci'nin kuruluş yıl dönümü çerçevesinde kutlanan Milli Basın Günü dolayısıyla gazetecileri tebrik etti.

AÜ'nün tarihi ve güncel yapısıyla ilgili bilgi veren Gündoğan, 1982'den bugüne kadar 3 milyon kişiyi mezun ettiklerini söyledi. 

AÜ olarak dünyanın birçok yerinde faaliyet gösterdiklerini fakat Türk dünyasına, özellikle de Azerbaycan'a daha fazla önem verdiklerini belirten Gündoğan, Bakü'de 2009'da faaliyete başladıklarını, bazı sorunlarla karşılaşmalarına rağmen yollarına yılmadan devam ettiklerini dile getirdi. 

Amaçlarının Türkiye'ye eğitim almaya gelemeyen Azerbaycanlı kardeşlerinin ayağına gitmek olduğunu ifade eden Gündoğan, "Teknolojinin imkanlarını kardeşlerimiz için seferber etmek istedik. Azerbaycan ile dilimiz, kültürümüz aynı. İlişkilerimiz çok iyi düzeyde. Bu ilişkilerin eğitim ayağını oluşturalım dedik. Azerbaycan kurumları bizim bilgi birikimimizden faydalanmak isterse, biz tecrübemizi paylaşmaya hazırız. Amacımız, canımız ve kanımız olan Azerbaycanlı kardeşlerimize hizmet sunmak. Tek gayemiz bu." diye konuştu. 

Büyükelçi Özoral da AÜ'nün Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu, dünyanın çeşitli ülkelerinde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim'den mezun milyonlarca öğrenci bulunduğunu hatırlattı.

AÜ diplomalarının dünyanın her yerinde geçerli olduğuna işaret eden Özoral, "Azerbaycan'ın AÜ'den daha fazla hizmet alabilmesi için Büyükelçilik olarak her türlü desteği veriyoruz. AÜ'nün buradaki faaliyetlerinin sonuna kadar arkasındayız." dedi.

Toplantıda, Anadolu Üniversitesinin Eskişehir'deki fakülteleriyle canlı bağlantı kurularak uzaktan eğitimin nasıl verildiği anlatıldı.

Kaynak: A.A

 

 

Anahtar Kelimeler: Anadolu Üniversitesi, Azerbaycan,

Diğer Haberler