askabat-2017de-madalyalar-sahiplerini-bulmaya-basladi

Aşkabat 2017'de Madalyalar Sahiplerini Bulmaya Başladı

21 branşta yaklaşık 6 bin sporcunun mücadele ettiği oyunların ilk iki gününde, madalya sıralamasında Türkmenistan lider durumda..

19 Eylül 2017 15:48

5. Asya Oyunları Aşkabat 2017’de madalyalar sahiplerini bulmaya başladı.

 21 branşta yaklaşık 6 bin sporcunun mücadele ettiği oyunların ilk iki gününde, madalya sıralamasında Türkmenistan lider durumda.         

Yarışma takvimi gereği, resmi açılıştan bir gün önce 16 Eylül’de başlayan futsal, geleneksel güreş ve  Jiu Jitsu branşlarında madalyalar sahiplerini bulmaya başladı. İlk iki gün yapılan müsabakalar sonunda, hem  altın madalya ham de toplam madalya sayısında Türkmenistan lider durumda.

İkinci gün sonunda Türkmenistan 16,Özbekistan 2, Tayland 2, Pakistan 1, Moğolistan 1 ve Afgan sporcular 1 altın madalya kazandılar. Toplamda  40 madalya ile lider durumda olan Türkmen sporcular 14 gümüş, 10 bronz madalya aldılar.

Türkmen sporcuların kazandığı altın madalyaların 10’u, iddialı oldukları geleneksel kuşak güreşi branşında geldi. Bu dalda erkeklerde 6, bayanlarda 4 madalya kazandı Türkmenistan.

Türkmen sporcuların diğer altın madalyaları ise Jiu Jitsu yarışlarından geldi.    Bu dalda 4’ü erkekler, ikisi de karışık çiftler ve ikili şov kategorilerinde olmak üzere 6 altın aldılar.

Madalya sıralamasında Türkmenistan’ın ardından Özbekistan 2. sırada bulunuyor. İkinci gün sonunda, Özbekistan’ın 19’u  bronz, 3’ü gümüş ve 2’si de altın olmak üzere toplam 24 madalyası bulunuyor.

Diğer Haberler