askabat-2017de-sporcularin-mucadelesi-devam-ediyor

Aşkabat 2017'de Sporcuların Mücadelesi Devam Ediyor

5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’nda yaklaşık 6 bin sporcunun madalya mücadelesi devam ediyor.

22 Eylül 2017 14:59

27 Eylül’de tamamlanacak oyunların yarısı geride kaldı. 5. gün sonunda Türkmen sporcuların liderliği devam ediyor. Altın madalya sıralamasında Türkmenistan 59 altın ile birinci sıradaki yerini korurken; 15 altın madalyalı İran ikinci, 13 altın ile Tayland’da 3. sırada bulunuyor.

Toplam madalya sayısında ise 146 madalya ile Türkmenistan yine lider ancak bu kategoride ikinci sırada 63 madalya ile Özbekistan yer alıyor. Altın madalya sıralamasında  ikinci sırada olan İran, toplam madalya sayısında 51 madalya ile üçüncü sırada bulunuyor.

Ev sahibi Türkmenistan en çok madalyayı, iddialı olduğu geleneksel güreş ve kemer güreşi branşlarında aldı. Türkmen sporcular bu iki daldan 46 altın madalya çıkardılar. İran, en çok altını tekwandoda alırken; Tayland ise altın madalyalarını, Tayland orijinli muay tai  diğer adıyla Tayland boksu dalında aldı.

Oyunların beşinci günü itibariyle geleneksel güreş, Jiu Jitsu, muay tai ve atletizm branşlarında müsabakalar tamamlandı. 64 ülke ve Asya Olimpiyat Komitesi bayrağı altında yarışan  mülteci takımı  ile birlikte 65 ekibin mücadele ettiği oyunlarda, şimdiye kadar yalnız 32 ülkenin sporcuları 1 veya birden çok madalya kazandılar.

161 altın, 161 gümüş ve 286 bronz madalyanın sahiplerini bulduğu ilk 5 gün müsabakaları sonunda, 33 ülke sporcularının henüz madalyası yok.

Oyunlarda 69 sporcu, farklı kategorilerde katıldığı müsabakalar sonunda 1’den fazla madalya kazandı. Bu alanda Taylandlı  bayan Jiu Jitsu sporcusu Kumsroi Kunsatri 3 madalya ile lider. Kunsatri, bayanlar çiftli klasik ve bayanlar çiftli şov mücadelelerinden altın kazanırken, karışık çiftler klasik dalında da gümüş madalyanın sahibi oldu.       

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat, 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları,

Diğer Haberler