askabat-2018-dunya-halter-sampiyonasi-nin-resmi-logosu-belirlendi

 “Aşkabat 2018” Dünya Halter Şampiyonası’nın resmi logosu belirlendi

Uluslararası  Halter  Federasyonu’nun resmi internet sitesinde yayınlanan Aşkabat – 2018 logosunun tasarımında, Türkmenistan bayrağının renkleri ile Türkmen halı desenlerinin ayrıntıları sergileniyor.

31 Temmuz 2018 09:05

Halterde 2018 yılının en önemli spor etkinliği  Kasım ayında Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılacak.

1- 10 Kasım tarihlerinde yapılacak 2018 Dünya Halter Şampiyonası’nın resmi logosu yayınlandı.

Uluslararası Halter Federasyonu’nun resmi internet sitesinde yayınlanan logoda;  bir halı deseniyle dekore edilmiş sporcu, başının üzerinde halter taşıyor.  Uluslararası Halter Federasyonu IWF’nin açıklamasında,  “Aşkabat – 2018” logosunun renk ve diğer ayrıntıları hakkında da bilgi veriliyor.

Logodaki hakim olan yeşil rengin Türkmenistan bayrağının renklerini taşıdığı belirtilirken, insan figürünün süslü bölümünün de Türkmen halılarının güzelliğini sembolize ettiği ifade edildi.

Logonun parlak ve hatırlanması kolay olmasına dikkat edildiği belirtilen Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) bilgilendirmesinde bunun “heyecan verici bir spor etkinliğini ve Türkmen milletinin güçlü ruhunu ve iradesini temsil ettiği” vurgulandı.

2018 Dünya Halter Şampiyonası, 2017 yılında 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları için inşa edilen olimpiyat tesislerinde gerçekleştirilecek.

Türkmenistan yetkilileri, organizasyonun üst düzeyde icra edilmesi için çaba gösteriyor. Bu bağlamda Aşkabat’taki olimpiyat tesislerinde, Dünya Halter Şampiyonası Aşkabat – 2018 için bazı yeni düzenlemeler yapıldığı belirtildi.

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Dünya Halter Şampiyonası, Aşkabat 2018,

Diğer Haberler