askabat-5-asya-oyunlarina-hazirlaniyor

Aşkabat 5. Asya Oyunlarına Hazırlanıyor

Türkmenistan 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Olimpiyatları için hazırlıklarına devam ediyor.

20 Mart 2017 16:54

Türkmenistan, 62 ülkeden 21 spor branşında yaklaşık 5 bin sporcunun katılması beklenen ve 17-27 Eylül tarihlerinde Aşkabat’ta yapılacak 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Olimpiyatları için hazırlıklarına  devam ediyor.

Olimpiyat organizasyonu hakkında  bilgi vermek amacıyla, Türkmenistan Spor ve Turizm Enstitüsü Rektörlüğünce bir konferans düzenlendi.

Konferansa, Milli Spor ve Turizm Enstitüsü öğretim üyeleri , Olimpiyat komitesi ve organizasyon yetkilileri ile Türkmen Devlet Televizyonu yöneticileri konuşmacı olarak katıldı. Spor ve Turizm Enstitüsü öğrencilerinin de dinleyici olarak katıldığı konferansta, olimpiyat köyü ve organizasyon detayları hakkında bilgiler verildi.

Bir Türk firması tarafından 5. Asya Oyunları için  inşa edilen kompleks, Olimpiyat stadyumu ile birlikte  15 ayrı yarış mekanını barındırıyor. Ayrıca kompleks içinde ,  sporcuların, teknik adamların ve yöneticilerin konaklaması için siteler inşa edildi ve tesisler tamamlandı.

Olimpiyatları tanıtmak amacıyla hazırlanan film, aralarında TRT’nin de bulunduğu uluslararası yayın kuruluşlarına gönderildi. Malezya, Güney Kore ve Katar’da düzenlenen toplantılarda oyunların tanıtımı yapıldı.

5. Asya oyunlarında 10 bin Türkmen gönüllünün görev alması planlanıyor. Türkmenistan’daki devlet üniversitesi öğrencilerinden oluşan gönüllüler ordusunun eğitimleri ve spor kompleksinde yer alan salonların test işlemlerine hızlı biçimde devam edildiği bildirildi.

Konferansa katılan yetkililerin verdiği bilgiye göre, 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunlarını  tanıtmak amacıyla;  6-7 Nisan tarihlerinde, Hazar denizi kıyısında yer alan Avaza turizm bölgesinde uluslararası bir konferans yapılması planlanıyor. Konferansa yurt dışından çok sayıda gazeteci, yayıncı ve spor temsilcisinin davet edilmesi planlanıyor.


Diğer Haberler