askabat-asya-oyunlarina-hazirlaniyor

Aşkabat, Asya Oyunları'na Hazırlanıyor

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, oyunların yapılacağı tesisleri inceledi.

01 Haziran 2017 14:03

Türkmenistan, Eylül ayında yapılacak 5. Asya Kapalı Salon ve Savaş Sanatı Oyunlarına (AIMAG) ev sahipliği yapmak için gün sayıyor. Türkmenistan lideri Berdimuhammedov, bir Türk şirketi tarafından inşa edilen Aşkabat olimpiyat tesislerinde incelemelerde bulundu.

Türkmen liderin incelemelerine Meclis Başkanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, askeri yetkililer  ve tesisleri inşa eden Türk şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca eşlik etti. Tabanca, tesisler hakkında Türkmen lidere bilgi verdi ve tesislerin ana yapısı olan Olimpiyat Stadındaki çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Olimpiyat Kompleksinin Aşkabat’ın gururu olacağını ve bundan dolayı dev spor tesislerinin, şehrin mimarisi ile uyum sağlaması gerektiğini vurgulayan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov;  yetkililerden, bütün tesislerin ve sistemlerin uluslararası standartlarda olması için çaba gösterilmesini istedi.

Aşkabat’ta Asya oyunları için inşa  edilen  Olimpiyat Kompleksinde 45 bin seyirci kapasiteli stadyum, 15 bin seyirci kapasitesi olan kapalı spor salonu, su sporları merkezi, kapalı tenis kortları, atletizm salonu, 450 ve 800 yatak kapasiteli 2 otel, 12 bin kişi kapasiteli sporcu rezidansları yanı sıra çok sayıda sosyal  tesis bulunuyor. 5 milyar dolarlık bir yatırım ile gerçekleştirilen olimpiyat tesisleri içinde ayrıca, 5 kilometrelik monoray ulaşım ağı yer alıyor.

17-27 Eylül tarihlerinde yapılacak oyunlarda,  62 ülkeden 5 bin civarında sporcu 21 branşta madalya mücadelesi verecek.

Anahtar Kelimeler: Aşkabat, Türkmenistan, Berdimuhammedov, 5.Asya Kapalı Salon ve Savaş Sanatı Oyunları,

Diğer Haberler