askabat-asya-pasifik-yayin-birligi-nin-55-genel-kurlulu-na-ev-sahipligi-yapi

Aşkabat, Asya- Pasifik Yayın Birliği’nin 55. Genel Kurlulu’na ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl 55.si yapılan Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurul’u ve bağlı toplantılar 30 Eylül-5 Ekim tarihlerinde Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’da gerçekleştiriliyor.

01 Ekim 2018 13:47

Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) Genel Kurulunun 55. Toplantısı, delegasyon, uzmanlar ve teknik ekipler düzeyinde yapılan toplantılarla başladı.

ABU Çalışmaları boyunca eğitim, teknoloji, program ve haber yapma gibi birçok konuda bilgi paylaşma ve strateji belirleme toplantıları yapılacak. Birinci gün yapılan toplantılarda TRT WORLD Dijital Direktörü Riyat Minty “Dijital Stratejiler” konulu bir sunum yaptı.

Ana teması "Yeni medya çağında dinamik gelişim: farklı kitleler için yayın" olarak belirlenen forum ve toplantılar, geniş bir yelpazedeki deneyimi paylaşmayı amaçlıyor.

Çalışmalar kapsamında 2 Ekim Salı günü  mevcut  Yönetim Kurulu toplanacak, 5 Ekim Cuma günü ise genel Kurul yapılarak yeni yönetim belirlenecek.

Genel merkezi Malezya'nın başkenti  Kuala Lumpur’da  bulunan ve Dünyadaki en büyük yayıncı birliği olan ABU Genel Kurul’una 46 ülkeden 350 temsilci katılıyor.TRT Kurumu 2001 yılından bu yana ABU Yönetim Kurulu'nda yer alıyor. Türkmenistan Devlet Televizyonu, 2012 yılında ABU'ya tam üye olarak kabul edildi.

Katılımcıların ziyaretine açılan sergide, TRT WORLD Kanalı ve TRT dizilerinin ön  plana çıkarıldığı TRT standı büyük ilgi gördü.

Anahtar Kelimeler: Aşkabat, Asya- Pasifik Yayın Birliği, Türkmenistan,

Diğer Haberler