askabat-buyukelciligi-nde-15-temmuz-brifingi

Aşkabat Büyükelçiliği’nde 15 Temmuz Brifingi

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği’nde 15 Temmuz darbe girişiminin mahiyeti, amacı ve FETÖ ile yürütülen mücadele hakkında brifing düzenlendi.

15 Temmuz 2019 12:09

Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta bulunan yerli  ve yabancı gazeteci,  muhabir,  basın ve sosyal  medya mensuplarının davet edildiği brifingte, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu bir konuşma yaptı.

Konuşmasında; Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye bağlı bir grup tarafından, TSK içindeki mensupları öncülüğünde, askeri darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Büyükelçi, FETÖ’nün Türkiye’deki örgütlenme şekli, devleti ele geçirme planı ve darbe girişimi süreçlerini anlattı.

 Büyükelçi, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde, Türkmenistan Hükümeti’nin gösterdiği yakın işbirliği ve destekleri için teşekkür ederek, son üç yıldır, diğer terör örgütleri ile olduğu gibi, FETÖ ile mücadelede Türkmenistan yönetimi ile işbirliğinin devam ettiğini belirtti.

 Darbe girişiminden sonra FETÖ ile  mücadelenin, hukuk kaideleri çerçevesinde yürütüldüğünü özellikle vurgulayan Kapucu, Türkmenistan’da bulunan FETÖ eğitim kurumlarının, 2011 yılında faaliyetlerine son verildiğini,  son kalan bir-ikisinin de 2014 yılında kapatıldığını ifade etti.

15 Temmuz’da yaşanan silahlı darbe girişimine karşı Türk halkı tarafından gösterilen direncin ve elde edilen zaferin, Türk halkının demokrasiye ve bağımsızlığa olan inancını gösterdiğini belirten Kapucu, dost ve müttefik devletlere, FETÖ’nün ülke farkı gözetmeksizin, faaliyette bulunduğu her ülke için bir tehdit oluşturduğunun açık olduğunu hatırlattıklarını da sözlerine ekledi.

Brifinge katılan basın ve sosyal medya mensupları,  konu ile ilgili yönelttikleri bir çok soru ile ilgilerini ortaya koyarken, brifingin çok yararlı olduğunu ifade etti.

 

Anahtar Kelimeler: 15 Temmuz, Aşkabat,

Diğer Haberler