askabat-buyukelciliginde-gorev-degisimi

Aşkabat Büyükelçiliğinde görev değişimi

2015 yılından beri Aşkabat (Türkmenistan) Büyükelçiliği görevini yürüten Mustafa Kapucu, yerini, Büyükelçiliklere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi’ ile Aşkabat Büyükelçiliğine atanan Togan Oral’a bırakıyor.

23 Aralık 2019 11:41

Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Büyükelçilik görevinin sona ermesi nedeniyle veda resepsiyonu verdi. Büyükelçilik konutunda verilen resepsiyona, Aşkabat’ta görev yapan diplomatik misyon temsilcileri, Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve diğer davetliler katıldı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Hacıyev; görevinin başarıyla sona ermesi nedeniyle Mustafa Kapucu’yu, Türkmenistan yönetimi adına kutladığını ifade etti. Türkiye’nin, Türkmenistan için derin tarihi, kültürel ve etnik ilişkileri olan bir ülke olduğunu belirten Hacıyev, “iki millet bir devlet” sözünün, sadece bir slogandan ibaret olmadığını, karşılıklı yaklaşım, çalışma ve çabalarla elde edilen bir anlayış olduğunu söyledi.

Büyükelçi Kapucu’yu, görevinin sona ermesi nedeniyle kültür, sanat ve  iş çevreleri ile sivil toplum örgütleri de ziyaret etti.  İstanbul’da faaliyet gösteren, Türkmenistanlılar Dayanışma Derneği’nin ziyaretinde,  Mustafa Kapucu, derneğin dost ve kardeş Türkmenistan ve Türkiye ilişkilerine olumlu katkı yapmasını temenni etti ve faaliyetlerinde başarılar diledi.

Mustafa Kapucu, 31 Aralık günü Ankara’ya dönecek. Yeni Büyükelçi Togan Oralın ise önümüzdeki Ocak ayında göreve başlaması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler: Aşkabat, Mustafa Kapucu, Türkmenistan, Togan Oral,

Diğer Haberler